Става и без него,иначе в някой сервиз за електроника могат да го имат.На всички духалки и конвектори и т.н.слагат такива защити,аз лично на моята печка съм го махнал преди 3год.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с парното и степените
Collapse
X
-
Намира се , но е безсмислено!Няма да можете да го смените!Счупи го и използвай крачетата му, за да стиснеш с тях проводника с който ще го окъсите.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Всъщност си мисля че с добре зачистени планки и здраво нагорещен поялник с който за секунда да се топне ще стане, утре ще погледна тук там и евентуално в някоя морга, ако нищо не излезе правя моста с по тънка жичка от колкото е жичката предвидена за съпротивление на 3та степен и кво стане ... Или пак ще разглобявам или ще държи ...
Comment
-
Проблема със запояването е, че термобушона гори при нагряване, т.е. голяма вероятност има да го стопиш докато го монтираш. Не знам колко е мястото, но ако има, може да пробваш един друг начин за монтаж. Взимаш най-малката лустер-клема, която можеш да намериш и вадиш металната част. Режеш стария термобушон максимално близо до корпуса, за да останат дълги крачета. За тях с лустер клемата захващаш крачетата на новия. Без спойка166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениехич идея нямам
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеСтигнете ли до блокчето ще видите и бушончето.Мъничък метален цилиндър .За 90 +- 5 гр е.
Comment
-
термобушона не се запоява. можеш да го хванеш с лустер клейма. както казаха по-горе - има ги във всички магазини за електроника, във всяка печка се монтират и се купуват на градуси. много вероятно е и новия да изгори съвсем скоро след като го сложиш щото пакета с резисторите е поостарял и отделя повечко топлина. ако питаш мене,слагай една медна жица 1 квадрат без изолацията и си гледай кефа.точка
Comment
-
В крайна сметка го направих с "права генерация" след разни размисли и страсти - 1кв медна жичка запоена. ПЪрвоначалният план беше да го направя с лустер клемички и жичка, но в последствие размислих и реших, че ще по добре да го запоя и така ако достигне някакви космически температури тинола/калая/ ще се разтопи и ще прекъсне връзкатаДа се надявам че до там няма да се стигне
Благодаря за съветите на всички
Ето това нещо се получи, даже вече го монтирах и си бачка екстра поне засегаLast edited by AntiLuuP; d.m.y г., 16:32.
Comment
-
Колега, поне четирима души ти казахме да не го запояваш,ама кой да слуша!Не случайно ти писах да го строшиш и да му използваш крачетата за да защипеш с тях един кабел!
Другите ти дадоха идеята с клемата и тях не послуша!
Ако пък си го запоил с "хубав"тинол-ПОК 90, а не с такъв за тенекии,много скоро пак ще го сваляш.Сега поне имаш опит как става това!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
Comment